Firma numarul 4 , un mare supermarket din Iasi

Nu voi comenta eu prea mult insa voi prezenta un articol din ziarul de iasi , cu privre la concedierea unul angajat fara a fi respectate clauzele contractuale + mesajul de pe forum-ul de discutii a fostei sefe a acelui angajat care si ea a fost concediata.

 

„Concediat in „suturi” de la BauMax

Autor: Gabriela CURELARU

Razvan Florea in virsta de 24 de ani a lucrat la BauMax Iasi din 2009, din momentul in care s-a deschis magazinul. Recent, el a fost concediat, dar in momentul in care i s-a comunicat acest aspect nu i s-a dat si un preaviz, a fost trimis pur si simplu acasa, afirma el. Florea a refuzat sa semneze actele si a doua zi s-a prezentat la munca. Tinarul povesteste ca in momentul in care a ajuns la postul sau, echipa firmei de paza a venit sa-l dea afara. „M-au strins de git, in timp ce ma dadeau afara, pina am lesinat”, afirma Razvan. El a prezentat si un certificat medical, din care reiese ca a avut nevoie de ingrijiri medicale ca sa-si revina. „Are intocmite trei dosare disciplinare. Din punct de vedere al actelor, este o concediere legala”, arata oficialii BauMax. Avocatul lui Razvan spune ca a depus doua plingeri penale la adresa reprezentantilor magazinului.

Un fost angajat de la BauMax Iasi acuza ca a fost concediat abuziv. Acesta sustine ca la sfirsitul programului de munca i s-a adus la cunostinta ca este disponibilizat si ca de a doua zi sa nu se mai prezinte la serviciu. Pentru ca a refuzat sa semneze decizia de concediere si s-a prezentat in urmatoarea zi la munca, acesta a fost dat afara fortat de angajatii firmei de paza. „M-au strins de git, in timp ce ma dadeau afara, pina am lesinat. M-au lasat ca un ciine pe jos in fata magazinului!“, declara tinarul. Reprezentantii BauMax Romania spun ca disponibilizarea a fost facuta legal. „Are intocmite trei dosare disciplinare. Din punct de vedere al actelor, este o concediere legala“, afirma oficialii BauMax. „Este un conflict mai vechi acolo. Salariatii s-au revoltat impotriva directorului BauMax Iasi, Bucurestiul nu a luat masuri, iar acum directorul de la Iasi si-a incordat muschii si pe rind ii da afara“, a explicat avocatul tinarului. Conducerea magazinului BauMax Iasi a refuzat sa ofere informatii cu privire la caz.

Varianta tinarului

Razvan Florea are 24 de ani si s-a angajat la BauMax Iasi in 2009 cind s-a deschis magazinul. De-a lungul timpului a fost lucrator comercial pe la diferite raioane, ultimul sau post fiind la departamentul constructii. „Pe 4 octombrie, la sfirsitul programului, directorul magazinului Bogdan Mihai m-a chemat la el in birou. Acolo mai erau si Lupu Alina, director administrativ, seful de departament constructii Leonte Adrian si Beligan Petronel, key acount manager. Mi-au adus la cunostiinta ca sint concediat si ca de a doua zi nu mai am ce cauta la munca. Am citit decizia lor si am refuzat sa o semnez. Nu am venit in stare de ebrietate la serviciu si nici nu am avut nici un comportament violent verbal sau nonverbal, care sa justifice aceasta decizie. M-au dat afara pe baza a trei referate disciplinare care nu au influentat stocurile sau imaginea companiei“, arata Razvan. A doua zi s-a prezentat la munca, s-a schimbat si s-a dus pe raion. „Au venit cei de la paza sa ma dea afara din magazin. M-am opus si am fost lovit, imbrincit, sugrumat si lasat fara cunostinta, scos afara in stare de lesin sub privirile speriate ale angajatilor si clientilor“, acuza Razvan. La rindul lor, reprezentantii BauMax Romania spun ca tinarul a avut un limbaj neadecvat. „Din punctul nostru de vedere concedierea sa a fost una conform Codului Muncii, fiind respectati toti termenii legali. Contractul de munca i s-a desfacut in urma a trei dosare disciplinare. A doua zi cind s-a prezentat la munca i s-a comunicat civilizat sa paraseasca magazinul si nu avrut. Nu negam acele filmulete (n.r.-in care se observa ca tinarul este luat pe sus pe angajatii firmei de paza) si poate actiunea celor de la paza nu a fost cea mai corecta, dar Razvan nu a avut un limbaj tocmai decent“, a sustinut Iulia Besnea reprezentant mass-media BauMax Romania.

„Adevarul este undeva la mijloc“

Tinarul spune ca referatele au fost intocmite de catre Leonte Adrian pentru ca a lipsit intr-o zi de la serviciu fiind bolnav, pentru ca intr-o alta zi a intirziat si pentru ca a spart un geam din greseala pe care l-a achitat integral. „Am fost invoit telefonic de Leonte Adrian pentru ca i-am comunicat ca sint bolnav. In alta zi am intirziat la munca pentru ca se modificase orarul si nu era comunicat clar. Leonte m-a trimis acasa, iar a doua zi m-am trezit cu referat si trecut absent nemotivat. Iar al treilea motiv a fost pentru ca am spart din greseala un geam din stocul magazinului. L-am achitat la pretul de pe raft de 827 de lei desi trebuia sa-l achit la jumatate de pret conform politicii interne a firmei“, a detaliat ieseanul. Comisia de disciplina era formata din Alina Lupu, Adrian Leonte si seful magazinului Bogdan Mihai, mai spune tinarul. „Orice argument adus de mine in apararea mea nu a fost mentionat in procesul verbal. M-au sanctionat cu 10% timp de trei luni de zile pentru fiecare referat si mi-au taiat si bonusurile realizate din vinzari pe care le meritam. Apoi m-au dat afara fara preaviz, fara nimic“, a adaugat Razvan. „Nu stiu daca i s-a dat preaviz sau nu. Nu detin toate informatiile pentru a va prezenta un punct de vedere clar. Va trebui sa discut si cu Razvan pentru a vedea si pozitia sa. Stiu ca decizia de concediere a fost data in urma a trei dosare disciplinare: a intirziat la munca, a condus un motostivuitor fara a avea permisul necesar si a mai fost inca ceva disciplinar de care nu-mi amintesc. Repet nu am toate actele in fata si inca nu detin toate informatiile. Adevarul este undeva la mijloc“, a adaugat Besnea.

„Stres foarte mare“

Tinarul sustine ca a absolvit cursurile necesare pentru manevrarea motostivuitorului dar nu avea in fizic permisul necesar. „Nu m-am dus sa-l ridic. Dupa ce l-am luat si l-am dus la stampilat Alina Lupu mi-a spus sa ma duc eu la Bacau sa-l stampilez“, se apara Razvan. Afirmatiile sale sint intarite si de catre Monica Mantale, fost director al departamentului tehnic a carui post a fost restructurat. „Razvan nu a fost niciodata un angajat problema. Toti angajatii lucreaza intr-un stres foarte mare, nu le sint respectate drepturile, nu se pot dezvolta profesional, iar angajarile se fac numai pe pile. Acolo este un management fraudulos realizat de Lupu Alina, Mihai Bogdan si Graur Bogdan director pe acelasi departament cu mine. Pe 18 octombrie le-am adus la cunostinta multiplele nereguli, iar pe 19 m-au anuntat ca postul meu a fost restructurat“, a mentionat Monica Mantale. Razvan Florea a prezentat si un certificat medical din care reiese ca a avut nevoie de trei zile de ingrijiri pentru a se insanatosi.

„Eu nu am auzit asa ceva“

Oficialii BauMax Romania au aflat de aceasta situatie recent. „Am plingerea doamnei, dar abia ieri (n.r-miercuri) mi s-a adus la cunostinta. Prezinta niste argumente foarte clare. Trebuie sa stam de vorba cu domnia sa si sa facem verificari“, a adaugat reprezentanta BauMax Romania. Pina la verificari tinarul si-a angajat un avocat si a depus doua plingeri penale la Politie. „Am facut plingere pentru vatamare corporala si impotriva directorilor pentru abuz in serviciu si purtare abuziva. Nu a fost o concediere legala si ceea ce i-au facut lui Razvan a fost efectiv bataie de joc“, a mentionat Andrei Badarau, avocatul tinarului. „Ziarul de Iasi” a incercat sa stea de vorba si cu directorul BauMax Iasi dar acesta a sustinut ca nu este autorizat sa ofere informatii. Dupa ce reporterii i-au comunicat acuzatiile aduse, cu un zimbet sters acesta a sustinut: „Da, probabil, nu stiu. Eu nu am auzit asa ceva. Va rog sa luati legatura cu reprezentantii mass-media Bucuresti. Eu nu sint autorizat sa va ofer infomatii“, a declarat Bogdan Mihai. Reprezentantii Politiei Iasi spun ca ancheta este in desfasurare, iar inspectorii ITM il asteapta pe Razvan sa depuna o sesizare. „Cel mai bine sa depuna o sesizare si vom demara un control. Daca fac dovada ca au desfacut contractul de munca conform legii, atunci este bine. In caz contrar vom aplica masurile impuse“, a mentionat George Tanasievici, purtator de cuvint ITM Iasi.”

….    fosta sefa a angajatului concediat….Monica Mantale…….” acest angajat ar putea avea si culoarea albastra la fata ca tot nu as fi de acord cu modul in care a fost dat afara………. In bauMax lucrurile nu sunt asa cum par din afara. Timpul va demonstra aceasta afirmatie. ….

un alt comentariu al uni angajat Baumax, cel putin asa se recomanda pe forum

„….tot sustineti voi ca dansul nu venea la munca si ca injura pe cine vroia si ca vroia el ce facea.La randul meu si eu sunt angajat baumax chiar coleg cu Razvan.Dragi colegi chiar credeti ca daca va dati de partea domnului BOGDAN o sa vi se dea vreo prima de craciun sau vreo marire de salariu??? Sau ati uitat de perioada de amenajare a magazinului cand lucram cu totii ore suplimentare si ca drept multumire am primit o pizza bonus.Sa mai amintesc cati dintre noi am primit vreo marire de salariu de la deschiderea magazinului,iar de data asta fac exceptie la persoanele lingusitoare si la persoanele „PUPIN…ISTE”. Imi cer scuze ca nu pot face public numele,dar risc sa fiu dat afara precum colegul nostru))…”

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s